De klant

Deze maand: Astrid Van den Eede is klant bij Zwerfkat Leuven

 

Astrid deed al af en toe melding van zwerfkatten bij de organisatie Zwerfkat in Le(u)ven, die instaat voor het zwerfkattenbeleid van de stad Leuven. Ze is zeer te spreken over hun aanpak. “Het enige wat ik een beetje jammer vind, is dat je achteraf niet altijd te horen krijgt hoe het gaat met de poes. Waarschijnlijk hebben ze daar de tijd niet voor, want volgens hen kampt Leuven met een groot zwerfkattenprobleem.”

Astrid kwam in contact met de organisatie via een buurvrouw. “Ze brengen de katten onder bij een netwerk van opvanggezinnen. Voordat de katten beschikbaar worden gesteld voor adoptie, worden ze gesteriliseerd, gechipt en gecheckt door een dierenarts. Ze doen goed werk, vind ik. De selectie van opvang- en adoptiegezinnen is streng. Katten die niet geschikt zijn voor adoptie omdat ze te wild zijn, worden na sterilisatie teruggezet.”

“Drie weken geleden hebben we nog een zwangere kat gevangen via een vangkooi van de organisatie. Vorig jaar hebben we zo’n drie keer een melding gedaan, onder andere van een nest kittens. Die konden we jammer genoeg niet zelf adopteren omdat onze bejaarde kater zeer territoriaal is. Hij was ooit zelf een zwerfkat, trouwens.”  

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.