Tot slot

Wikipedia/Tegelen

 

Onze blik is de laatste tijd gericht op de wereld. Hét virus, natuurlijk, maar ook dat ene virus dat onlangs  aanzette  tot  de bestorming van de tempel van de democratie - dat wordt toch beweerd - in de VS. Het wordt puinruimen voor de nieuwe president, zoveel is duidelijk. Sinds de burgeroorlog raakte het land nooit zo verdeeld.

Als we onze blik nu eens wat vernauwen, en kijken naar de kleinste democratie in Vlaanderen? De Limburgse gemeente Herstappe telt 79 inwoners. Alles leek er peis en vree.  Lange tijd  hoefde er niet gestemd te worden, er was toch maar een lijst, dus waarom ruzie maken? Totdat een anonieme brief het over ‘domiciliefraude’ had. Maar liefst 8 mensen (ruim 10 procent!) zouden er niet officieel wonen. De burgemeester stapte   uit  de   partij,  werd niet  meer  verkozen  in  2018  en de huidige dient nu de  brokken te lijmen. Die riep op om eens gewoon ‘nen goeiendag’ tegen elkander te zeggen bij het voorbijgaan. Of ‘un bonjour’ want Herstappe is een faciliteitengemeente.

Wilt u, wanneer u in het voorjaar door Herstappe fietst, eens op het gemeentehuis informeren of het ‘goeiendag/ bonjour’- experiment gewerkt heeft? Het  gemeentehuis is elke weekdag geopend van 10 tot 11 uur. U kunt er ook op de Lotto spelen, een brief verzenden of een praatje maken met de lokale champetter. Het zou kunnen dat die op dat tijdstip de lippen zet aan een schuimend pintje in Herberg ’t Tolhuys na zijn diensturen.

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.