De klant

Deze maand: Rik Debonne is inwoner van Gent en klant bij afvalintercommunale IVAGO.

Wie?

Rik Debonne, inwoner van Gent

Klant bij?

Afvalintercommunale IVAGO

 

De mannen die je vervloekt als je erachter rijdt in de ochtendspits, de mannen die op handen worden gedragen tijdens de Gentse Feesten. Afvalintercommunale IVAGO is actief in Gent en Destelbergen en maakt daar zo’n 275.000 inwoners en enkele duizenden studenten blij mee. Ook Rik Debonne, die sinds 1980 in de wijk Bijloke woont, in een typisch Gents beluik.

“Onze straat ligt er meestal proper bij. Dat wil zeggen dat de mannen van IVAGO hun werk goed doen, hè (lacht). Ons huisje ligt in een doodlopende straat. De bewoners verzamelen hun afval in grote containers aan het begin van de straat. Daar gooit een voorbijganger wel eens iets in dat er niet in thuishoort. Maar dat weet het afvalbedrijf ook, dus die maken daar geen probleem van.”

“Toen we merkten dat het wijkparkje vaak vuil achtergelaten werd, schoot de buurt in actie. Elke keer als er groepjes in het park hadden gezeten, lag er afval. Dat hebben we aangekaart bij de wijkregisseur, iemand van Stad Gent die zich bekommert om onze wijk. Sommige bewoners wilden hun kinderen niet meer in het parkje laten spelen, dat is natuurlijk te erg voor woorden. IVAGO heeft toen alles opgeruimd en we kregen een pakket met grijptangen, waarmee we het ergste vuil zelf ook kunnen wegnemen. Zo houden we de omgeving samen met de buurt en met de mannen van IVAGO proper.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.