100 jaar ACV Openbare Diensten

ACV Openbare Diensten viert dit jaar haar 100ste verjaardag.

Het vreemde jaar 2020 zullen we ons nog lang herinneren. Ook 2021 lijkt niet meteen het meest vrolijke jaar te worden. Alhoewel we stilaan durven hopen dat een vaccin de tweede helft van het jaar in een rooskleurigere richting duwt. Is - om de woorden van onze minister van Volksgezondheid te gebruiken - het ‘rijk van de vrijheid’ in  zicht?  En zo ja, wanneer? Hopelijk vanaf dit najaar, want  in september 2021 bestaat onze organisatie 100 jaar.

Op deze pagina belichten we tijdens dit feestjaar iedere maand een gebeurtenis, persoon of wetenswaardigheid uit de afgelopen 100 jaar. Om niet te zwijgen over de duizenden militanten die samen met de vrijgestelden en secretarissen dagelijks opkwamen voor de belangen van het personeel uit de openbare diensten.

Gedurende die 100 jaar opereerde de vakbond onder de namen Orgaan van de Kristene Centrale voor Openbare Diensten, Christelijke  Bond van Beamten en Arbeiders in Openbaren Dienst, Christelijke Centrale van de Openbare Diensten en uiteindelijk ACV Openbare Diensten. We trappen het ‘feestjaar’ af met de nieuwjaarsboodschap uit ons ledenmagazine uit 1951, De Nieuwe Tijd. NT zoals we het vandaag kennen.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.