Tot slot

© Erwin Derous

Natuur. Punt.

 

Wie de laatste maanden niet gewandeld heeft, was daar ofwel fysiek niet toe in staat, verbleef op een andere planeet of is er nog altijd niet achter dat je Netflix-series gewoon kunt stopzetten met de afstandsbediening. Je moét ze niet in één ruk uit kijken.

‘We hebben met zijn allen de natuur ontdekt’, hoorden we vaak. ‘Dankzij het virus’ klonk het dan als een tweede platgetreden paadje. Nu de dooi al die hard bevroren wandelpaden omgetoverd heeft in heuse modderbaden is het misschien tijd om eens stil te staan bij al die mensen, vaak vrijwilligers, die het mogelijk maken dat u het verwarde hoofd lekker kunt laten uitwaaien in de natuur.

Een van de organisaties die zich daarvoor inzet is Natuurpunt, een verzameling van verschillende, onafhankelijke vzw’s met steun van onder meer de Vlaamse overheid. Ze beheert meer dan 25.000 hectare natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Natuurpunt geeft ook werk aan honderden mensen die het niet makkelijk hebben in de klassieke economie. Een mooi punt dat ze maken.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.