Het tijdstip

Deze maand: Basisschool De Triangel in Gent, donderdag 7 mei 2020, 15.05 uur

 

De basissscholen openden gedeeltelijk de deuren op 15 mei. Er kwam heel wat bij kijken om alles vlot en veilig te laten verlopen. Op basisschool De Triangel in Gent werd het lerarenkorps op 7 mei gebrieft door de directeur. Daarna maakte juf Charlotte Verniers (midden op de foto) haar klas klaar voor de leerlingen. “De meeste leerjaren splitsen we in twee groepen, zodat er voldoende afstand is tussen iedereen. Elke groep is een ‘bubbel’: samen in de klas, samen eten en samen spelen. Daarom zijn de pauzes voor elke bubbel op een ander moment en beginnen de lessen met vijf minuten verschil. Leerlingen uit het derde, vierde en vijfde leerjaar die extra ondersteuning nodig hebben, komen ook naar school. Zij vormen een aparte bubbel. En dan zijn er nog de opvangbubbels voor kinderen van ouders die zelf geen opvang kunnen voorzien.”

“Ik ben normaal zorgleerkracht in het eerste en tweede leerjaar, maar neem bij de heropening een klasje uit het tweede leerjaar voor mijn rekening. Het is aanpassen, want groepswerken, duowerk, actieve lessen … vallen allemaal weg. Als ik uitleg wil geven aan een leerling moet dat met een mondkapje. Gelukkig mag dat af als we vooraan in de klas aan het bord staan met voldoende afstand.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.