Uit in eigen land

Vijf zomerse plekjes waar we trots op zijn.

West-Vlaanderen

Heuvelland

heuvelland

“Heuvelland is een prachtig stukje natuur, verscholen in het zuiden van West-Vlaanderen, tegen de Franse grens.” Stef Decrock werkt voor de Dienst toerisme en lokale economie en is ook militant voor ACV Openbare Diensten. “Je kunt hier niet enkel wandelen, maar het is ook een echt paradijs voor fietsers. De Kemmelberg doet bij iedereen toch wel een belletje rinkelen? Er is zelfs een heuse zetellift. Kom zeker eens langs om van onze streekproducten te genieten, of het nu voor een daguitstapje is, een weekendje weg of een hele vakantie in eigen land.”

Het bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’ is open: Sint-Laurentiusplein 1, Kemmel www.toerismeheuvelland.be

Limburg

Fietsen door het water

Limburg

Erwin Libotte is schrijnwerker/ restaurateur bij het domein van Bokrijk. Hij was direct fan van Fietsen door het Water in Limburg. “Nergens in de wereld kan je dit: op ooghoogte van het water staan. Afhankelijk van het seizoen of het moment van de dag verandert de ervaring en ontdek je andere dingen. Bij zonsopgang is het sprookjesachtig fietsen tussen de nevel boven het water. In de lente zie je allerlei watervogels nesten maken. Bokrijk staat trouwens in voor het onderhoud en de bewaking van deze toeristische trekpleister.”

Fietsen huren kan bij verschillende locaties in de buurt. www.fietsparadijslimburg.be

Antwerpen

Groendomeinen in de Kempen

Antwerpen

“We hebben alle groendomeinen in de provincie Antwerpen zo snel mogelijk geopend na de lockdown”, vertelt Els Guyvaerts, directeur van de Kempse domeinen. “We wilden mensen zo een plek geven als ze zelf geen groen in de buurt hebben. De domeinen zijn heel divers. De Hoge Mouw in Kasterlee, het Prinsenpark in Retie, de Hertberg in Herselt ... Ze hebben allemaal hun unieke kenmerken. Natuurlijk zijn onze normale evenementen en activiteiten af- gelast. Sommige maakten we coronaproof, zoals een Cluedotocht voor kinderen. Dit jaar kan je ook naar ‘Film in het Bos’, met respect voor social distancing .” 

www.provincieantwerpen.be, klik op ‘parken en domeinen’

Vlaams-Brabant

Kasteel van Gaasbeek

vlaams-brabant

“Deze zomer moet je gewoon langskomen in het Kasteel van Gaasbeek. Het is je laatste kans voor we twee jaar sluiten voor restauratiewerkzaamheden”, verduidelijkt Tess Thibaut, communicatieverantwoordelijke”. Dan hebben we een apart bezoekerscentrum en stellen we meer kamers van het kasteel open voor bezoekers. Voor het zo ver is kun je deze zomer een audiotour volgen waarin de laatste eigenares je op sleeptouw neemt. Er is ook een Wunderkammer Wandeling die je langs twaalf objecten uit eigen collectie leidt. Sluit je bezoek af met een wandeling door het schitterende kasteelpark.”

Vrij toegankelijk, enkel op reservatie www.kasteelvangaasbeek.be

Oost-Vlaanderen

Roger Raveelmuseum

oost-vlaanderen

Kunst- en architectuurliefhebbers komen in het Roger Raveelmuseum aan hun trekken. In het museum – waarvan het nieuwe gedeelte is ontworpen door Stéphane Beel – ontdek je tekeningen, installaties en schilderijen van de kunstenaar, die zijn hele leven in Machelen-aan-de-Leie woonde en zich sterk liet inspireren door zijn omgeving. Dat resulteerde in zijn gekende kleurrijke, unieke, bijna popartstijl. Vanaf 26 juli gaat ook de 7de editie van de Biënnale van de Schilderkunst er door, in samenwerking met het Museum Dhondt-Dhaenens en het Museum Deinze en de Leiestreek. Een aanrader!

Een museumbezoek moet je wel even vooraf reserveren: www.rogerraveelmuseum.be

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.