De klant

Deze maand: Pascal Van der Veken is klant bij gemeente Mol

Wie?

Pascal Van der Veken

Klant bij

gemeente Mol

    

Al 25 jaar staat Pascal Van der Veken elke dinsdagvoormiddag aan zijn stand met gluten-­ en lactosevrije smaakmakers op de markt van Mol. Op die markt gaat het er door de coronamaatregelen iets anders aan toe dan in normale tijden.

“Op dit moment krijgt de helft van de marktkramen een plaats en de andere helft niet. Klanten vinden soms hun vaste kraam niet, en keren teleurgesteld terug naar huis. Zo verliezen we klanten. Ik merk dat de beslissing om de capaciteit te verminderen bij de mensen op weinig begrip kan rekenen, omdat ze zich veilig voelen in open lucht. In Mol en in de omliggende markten is er totaal geen probleem van overrompeling, het is al langer een trend dat er minder en minder mensen naar de markt komen.”

“De gemeente doet haar best, maar moet ook de richtlijnen van de federale overheid volgen. Tijdens de sluitingsperiode kregen we wekelijks een update, de gemeente liet ons niet in het ongewisse. Om de markt mogelijk te maken plaatst de gemeente nadarhekken en sensibiliseert ze de bezoekers. Hoewel die sensibilisering eigenlijk niet meer nodig is. De bezoekers houden zich heel goed aan de regels, merk ik.

Ook marktkramers doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen door te werken met handgels, contactloze betalingen ... Hebben we vragen, dan kunnen we die meteen stellen aan de gemeentelijke marktleider die hier de hele voormiddag rondloopt.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.