Het tijdstip

Deze maand: Hove, maandag 13 januari, 13.20 u

 

Wat gebeurt er met de duizenden kerstbomen als Kerst voorbij is? Heel wat gezinnen planten de boom in de tuin om het jaar nadien opnieuw te gebruiken, maar dat lukt niet voor elke boom. En je moet al een tuin hebben. Gelukkig organiseren heel wat afvalintercommunales begin januari kerstboomophalingen, zodat je niet meer naar het recyclagepark hoeft.

In de regio Antwerpen is dat de verantwoordelijkheid van IGEAN. Vorig jaar verzamelden ze via de ophalingen en op de recyclageparken niet minder dan 57,58 ton bomen. Die worden verzameld op hun verwerkingssite in Edegem om te composteren. Bewoners
uit de regio kunnen op de recyclageparken terecht om deze compost aan te kopen.

IGEAN startte in 2015 met een eigen ophaaldienst. Vandaag zijn Koen en Yannick op pad in Hove. In totaal gaan 85 chauffeurs en beladers elke dag door weer en wind op de baan. Ze zijn – samen met de dispatchers, techniekers en andere medewerkers – verantwoordelijk voor de afvalophaling bij een half miljoen inwoners.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.