De militant

Deze maand: "Ik wilde mijn verantwoordelijkheid opnemen voor mijn collega's"

Yves Janssen
  • Functie: jeugdwerker in Oudsbergen
  • Leeftijd: 33 jaar
  • Woonplaats: Kotem

In 2013 ging ik aan de slag bij de gemeente Opglabbeek. Dat is nu Oudsbergen sinds de fusie met Meeuwen-Gruitrode vorig jaar. Intussen ben ik 3 jaar militant voor ACV Openbare Diensten. Dat ben ik beginnen doen, omdat ik mijn verantwoordelijkheid wilde opnemen voor collega’s. Ik merkte dat onze militanten vooral bij de technische dienst en de kinderopvang zaten. Er was niemand die de mensen op kantoor vertegenwoordigde.”

Weinig militantenwerking

“Ik heb de hele voorbereiding naar de fusie meegemaakt. Een van de grote verschillen tussen beide gemeenten was de militantenwerking. In Opglabbeek had het gemeentebestuur de gewoonte om met ons te over- leggen en samen te werken. In Meeuwen-Gruitrode waren er helemaal geen militanten. Daardoor was het wat moeilijker om van bij het begin betrokken te worden bij de onderhandelingen over de fusie. Uiteindelijk is dat allemaal in orde gekomen.”

Nieuwe werkcultuur

“Als militant moet je mensen vooral kunnen geruststellen. Die fusie is officieel sinds vorig jaar, daar gingen natuurlijk jaren voorbereiding  aan vooraf. Als je collega’s signalen over een mogelijke fusie opvangen, dan moet je daar direct over communiceren. Het gaat tenslotte om hun jobs. Sommige collega’s moeten in het andere gemeentehuis aan de slag, diensten worden samengevoegd en dan bots je op een andere cultuur van werken. Omdat de fusiegemeente zo groot is, is een verandering van werkplek niet zo simpel. Sommige werknemers gingen met de fiets en hebben zelfs geen wagen. Als ze nu naar de andere kant van de gemeente moeten, willen ze daar een compensatie voor, ook al is die verhuizing tijdelijk. Dat de busverbindingen tussen de gemeentekernen zo slecht zijn, helpt ook niet.”

You win some, you lose some

“De compensatie voor extra verplaatsingen is er trouwens niet gekomen. Ik ben wel zeer blij dat de flexibele werkuren, die er in Opglabbeek waren, behouden zijn. In Opglabbeek konden we al starten om 6 uur ‘s ochtends en stoppen om 22 uur. Onze werkdag planden we zelf. In Meeuwen-Gruitrode werkte men doorgaans van 8 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Zij kunnen nu genieten van meer flexibiliteit. Daar staat wel tegenover dat we nu een prikklok hebben. Zo’n veranderingen zijn vaak niet echt groot, maar ze zijn wel belangrijk. Elke dienst heeft wel ergens aanpassingsproblemen. Als militant hoor je ze allemaal. Je maakt die bekend aan het bestuur, maar je krijgt nooit op alles een positief antwoord. En ook de oplossingen zijn nooit voor iedereen goed genoeg. Dat is het evenwicht dat we moeten bewaren als militant.”

“Voor de burger verandert er trouwens heel weinig. Beide gemeentehuizen blijven open, zodat de dienstverlening altijd nabij blijft. Er zijn bovendien geen mensen ontslagen na de fusie. Meer nog: er werken nu zelfs enkele mensen meer, door het extra werk om de fusie goed af te ronden.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.