Terugblik

Suppoost Wouter

 

IN HET ANTWERPSE STUIVENBERGZIEKENHUIS bevindt zich het Lambotte Museum, ook wel bekend als het Museum van de Geschiedenis van de Gezondheidszorg. Je vindt er 18e-­ en 19e­-eeuwse voorwerpen die gebruikt werden in de genees­- en verpleegkunde. Het opzet is om een zo volledig mogelijke collectie samen te stellen die de evolutie van de gezondheidszorg illustreert.

Het zou wel eens kunnen dat het museum over afzienbare tijd met een ernstig plaats­gebrek geconfronteerd wordt. Een zekere heer Beke onderneemt namelijk nijvere pogingen om de gehele zorg­- en welzijns­sector tot erfgoed uit te laten roepen en onder te brengen in het Lambotte Museum. Wie erna nog nood heeft aan zorg kan het museum bezoeken op donderdag tussen 10 en 12 uur of  op  zondag van 14 tot 17 uur.

Wie echter, in tegenstelling tot de initiatiefnemer, wél voorstander van een warm, zorgend en sociaal Vlaanderen is, kan dit met luide stem laten horen. Afspraak op 5 maart om 10.30 uur aan het Centraal station in Brussel.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.