Het tijdstip

Deze maand: Mechelen, dinsdag 11 februari, 11.45 u

Teamverantwoordelijke Vincent Kindt en zijn collega’s bij OVAM trokken op 11 februari hun dikke trui aan voor Dikketruiendag. Dat doen ze al sinds 2005.

“We doen wel meer om maatschappelijk ons steentje bij te dragen dan vandaag de verwarming twee graden lager te zetten. We zamelen ook al jaar en dag warme kleding in voor de Sint-Vincentiusvereniging in Mechelen. We zetten verder nog voor een dag de liften uit in het gebouw, met uitzondering van één lift voor collega’s die minder goed te been zijn.” Vincent en collega’s willen niet alleen hun verbruik naar beneden krijgen, OVAM neemt ook andere klimaatvriendelijke maatregelen. “zo zijn we bezig met de omschakeling naar elektrische voertuigen.”

Een andere vaste afspraak is World Cleanup Day in september. “Met enkele geëngageerde partners hebben we het samenwerkingsverband Mooimakers opgericht, om zwerfvuil op straat aan te pakken. Zwerfvuil dat makkelijk vermeden kan worden met Vincents tip: “Gooi zo weinig mogelijk weg, want heel veel producten zijn herbruikbaar, én nuttig voor onze maatschappij.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.