Minder overheid, maar nu even niet

WE HOREN AL ENKELE DECENNIA hetzelfde riedeltje: de overheid is te groot, de overheid is te duur, de overheid is niet efficiënt, enzovoorts. Na het riedeltje volgt het refrein: bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. En na het refrein volgt steevast de uitvoering.

En wanneer het misloopt, kijkt iedereen naar diezelfde overheid om het op te lossen. Terecht, zo hoort het ook. Zo hebben we een gezondheidsapparaat uitgebouwd dat tot een der beste ter wereld behoort. Het bewijs daarvan wordt de laatste maanden geleverd. We hebben ook een overheid die ingrijpt bij systeemfouten in bijvoorbeeld de financiële sector. Zoals in 2008, toen de overheid de bankensector op de been hielp.

Benieuwd hoeveel dankbaarheid regerings­partijen tonen voor het overheidspersoneel als deze rotcrisis voorbij is. Wordt er nog steeds geapplaudisseerd wanneer opnieuw gesproken wordt over afslankingen, werkdruk, arbeids­rechten en pensioenen?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.