Het tijdstip

Deze maand: Veerman Dominique Provinciael, Veer Sint-Anna, 15.34 u

 

Of hij ooit zeeziek is geweest? “Neen”, lacht veerman Dominique Provinciael. “Nooit last van gehad en ik heb nochtans jarenlang de lange omvaart gedaan. Ik werk nu een jaar als veerman in Antwerpen.” Stuurman zijn op de koopvaardij was volledig ander werk. “Ik mis nog steeds het zoute water en de lange zeereizen maar toch is Veerman (met hoofdletter) zijn in Antwerpen veel meer dan naar de overkant varen.”

Het zijn de fijne en spontane contacten met het publiek die zijn werk aangenaam maken. “Klanten die hun duim opsteken als je ondanks stroming, ongunstige wind en het drukke scheepvaartverkeer, toch een zachte landing hebt gemaakt. Of schoolkinderen die vertellen over hun examens en angst voor slechte punten. Als je ze dan ‘s anderendaags terugziet is een glimlach in mijn richting voldoende om te begrijpen dat ze het goed hebben gedaan. Sommige mensen delen op vijf minuten lief en leed. En de duizenden enthousiaste buitenlandse toeristen en dagjesmensen zorgen ervoor dat ik zelf altijd een beetje aan het reizen ben.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.