Terugblik

De banaan

OP 10 NOVEMBER 1969 maken Bert en Ernie hun televisiedebuut in Sesame Street. Later volgde de Nederlandse versie Sesamstraat. Legendarisch was de banaansketch waarin Bert zijn maatje erop attendeert dat hij een banaan in zijn oor heeft. Waarop Ernie doodleuk antwoordt met ‘Het spijt me, Bert, ik hoor je niet want ik heb een banaan in mijn oor.’ Er is een zorgwekkende trend in bepaalde politieke milieus om die banaan ostentatief uit het oor te halen, erin te bijten en vervolgens met de mond vol terug te blaffen. Na een nuchtere analyse van

ACV-voorzitter Marc Leemans van de verkiezingsnederlaag van CD&V, haalde Etienne Schouppe zijn banaan uit het oor en blafte ‘dat wie links zaait, rechts zal oogsten’. Jawel, Etienne Schouppe: ACW-man en ooit begonnen aan het loket van de NMBS. Die bij zijn vertrek als gedelegeerd bestuurder van diezelfde NMBS bovenop zijn jaarloon van 750.000 euro nog een gouden handdruk kreeg van 2 miljoen euro. Om vervolgens de NMBS achter te laten met een schuldenput van 1,8 miljard.

Moeten er nog bananen zijn?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.