De klant

Deze maand: Roselien Van Gucht is klant bij studentenhome Bertha De Vriese in Gent

Wie?

Roselien Van Gucht

Klant bij

studentenhome Bertha De Vriese, Gent

Op kot gaan. Eindelijk onafhankelijkheid! “Ik wilde heel graag op kot om eindelijk mijn vleugels uit te slaan”, vertelt Roselien, masterstudente Taal- en Letterkunde aan de UGent. Roselien woont tijdens de week intussen al zes jaar in studentenhome Bertha De Vriese. “Een vriendin had me verteld hoe leuk het is in een home en dat je je nooit alleen voelt. Op dag één ging ik al naar de bar en leerde ik meteen mensen kennen. Er is dus veel sociaal contact, ook omdat er regelmatig activiteiten - zoals een bezoek aan het STAM - worden gepland.”

Ze overwoog een privékot tot ze allerlei negatieve verhalen hoorde: “Over kotgenoten die nooit de keuken opruimen of het vuilnis buiten zetten … Dat heb je hier gelukkig niet, dankzij de controles van de Dienst Huisvesting. Is er iets kapot, dan herstelt de dienst het snel.”

“Het is jammer genoeg mijn laatste jaar dus ik zal afscheid moeten nemen van mijn tweede thuis. Want zo voelt het op zondagavond: als thuiskomen.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.