Megacindy

Elke maand bedenkt onze columniste hoe ze de wereld kan veranderen. Soms slaagt ze in haar opzet, soms niet.

 

Welkom, David!

 

Op 11 oktober 2014 werd de regering Michel I beëdigd. Een goeie vijf jaar, een gevallen regering en ettelijke stoelendansen later, weet niemand nog wie wat doet in de regering van uit de hand lopende zaken, om de begroting maar niet te noemen. Of weten jullie nog wie er vandaag minister van Ambtenarenzaken is? Toch de minister die het dichtst bij ons, brave ambtenaren, staat. Ik geef een tipje van de sluier mee. Het is niet Steven Vandeput, die gaf na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor een kleine maand de fakkel door aan partijgenoot Sander Loones, die er de brui aan gaf toen de N­-VA uit de regering stapte op 9 december 2018. Toen kregen we voor het eerst sinds Inge Vervotte een vrouwelijke minister van Ambtenarenzaken. Maar nu Sophie Wilmès sinds 27 oktober premier is, hebben we een nieuwe ‘baas’. Rarara, wie is het?

Ik geef het toe, ik heb ook even moeten googelen. Ik hoop dat David Clarinval dat zelf niet moet doen om te weten wat zijn bevoegdheden zijn geworden. Met Begroting heeft hij er natuurlijk een stevige kluif bij, met dank aan zijn collega’s in de regering. Toch hopen we dat hij ons niet vergeet. Mijn collega’s en ik kijken alvast vol spanning uit naar een kennismakingsgesprek met onze nieuwe chef. Want eerlijk gezegd weten wij evenveel over hem als hij ongetwijfeld over ons. Hoewel, hij heeft al ervaring met ambtenaren dankzij zijn burgemeesterschap van Bièvre, een gemeente in de provincie Namen met zowat 3500 inwoners. Dat kan tellen!

Dus David, de koffie staat klaar. Kom gerust eens langs, je zit nog wel eventjes op deze stoel als we kijken naar de processie van Echternach die de (pre)formatie van de regering is. Als we gaan voor een nieuwe vermelding in het Guinness Book of World Records moeten de onderhandelaars nog tot zeker de komende zomer elkaar blijven aanstaren. Ons verlanglijstje ligt klaar, het is tenslotte bijna Sinterklaas! En anders regelen we wel een wisselmeerderheid in de Kamer. Grapje, David, grapje!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.