Het tijdstip

Deze maand: Brussel, Karel De Grote-gebouw, donderdag 25 april 2019, 11.45 uur

Op 4 mei hield de Europese Unie haar opendeurdag: de Europadag. Onder het motto ‘kiezen voor je toekomst’ openden de instellingen in Brussel die dag hun deuren. Goed getimed natuurlijk, niet alleen omdat 9 mei elk jaar de officiële Europese feestdag is, maar ook omdat de Europese verkiezingen dit jaar in alle lidstaten plaatsvinden van 23 tot 26 mei.

Niet enkel op 4 mei kon je de gebouwen van de Europese Unie ontdekken. Het hele jaar door komen duizenden bezoekers kijken hoe beslissingen op het hoogste niveau in Europa worden genomen. Op 25 april kwam een groep studenten van de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen langs. Hans Torrekens legde hen uit wat de Europese Commissie doet en wat de Europese verkiezingen inhouden. “Die school organiseert regelmatig zo’n studie-uitstappen. En niet enkel voor richtingen met een link met de politiek. Evengoed komen de studenten van de leerkrachtenopleiding langs. Ik geef 2 à 3 conferenties per maand, bovenop mijn normale job bij de Europese Commissie. Ik coördineer de 140 medewerkers die instaan voor de logistiek van de 70 gebouwen van de Commissie in Brussel.”

“In de bezoekerszone van het Charlemagne-gebouw (het Karel de Grote-gebouw is bekender onder haar Franse naam, nvdr) kun je de Commissie zien en een foto nemen. De ideale plek om mijn uitleg te geven. Mijn collega-gastsprekers en ik worden de ambassadeurs van de Europese Unie genoemd. We delen informatie en gaan in gesprek met de burgers om Europa dichter bij de mensen te brengen.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.