De klant

Deze maand: Anthony is klant bij het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek

Wie?

Anthony (34 jaar)

Klant bij

Militair Hospitaal Koningin Astrid

Neder-Over-Heembeek

Anthony komt uit Douai, een Franse stad niet ver van de Belgische grens, zo’n 30 kilometer van Rijsel. Omdat de Franse brandwondencentra in de buurt volzet waren, kwam hij begin mei terecht in Brussel. “Mijn onderbenen zijn zwaar verbrand, mijn eerste huidtransplantatie heb ik net achter rug. Natuurlijk is het lastig om zo ver van huis te zijn. Mijn vrouw staat nu alleen in voor de zorg voor onze 3 kinderen. Douai is 2,5 uur rijden, dus ze kan me niet vaak bezoeken. Maar ik ben heel blij met de zorgen die ik hier krijg, want ik denk dat de zorg- verstrekking in België een pak beter is dan die in Frankrijk.”

“Daarom wil ik ook iedereen bedanken die me hier dag in dag uit verzorgt, die met me praten als ik het emotioneel lastiger heb ... Het personeel staat altijd paraat, want ik kan niet alles meer alleen. Ik kreeg ook een laptop waarmee ik series en films kan kijken. We zijn echte patiënten hier, niet gewoon een nummertje zoals in Frankrijk.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.