Terugblik

mei '68

L’ÉTAT, C’EST NOUS. Links en rechts hoor je steeds meer kritiek op mensen die voor hun rechten opkomen. De gele hesjes zijn een zootje ongeregeld, vakbonden komen alleen op voor profiteurs en achter de klimaatbetogers zit één groot links complot … Hoe fake kan nieuws worden als letterlijk elke kwakkel op sociale media klakkeloos wordt overgenomen?

Het is opvallend hoe de straat weer wordt ingenomen om ongenoegen te uiten. De straat is weer van ons, met het voorjaar in zicht lijkt mei ’68 weer te herleven. Maar moet het bij de straat blijven? Het scheelt maar een letter,

maar de staat, die is toch ook van ons? Moeten we daar niet voor opkomen? Niet de natiestaat, maar  de veel  belangrijkere verzorgingsstaat. Deze werd met veel strijd door enkele generaties opgebouwd, die gaan we toch niet opgeven?

Ja, maar wie gaat dat betalen? De oplossing wordt door de rijken zelf gegeven: follow the money. Haal het geld waar het zit (en verdwijnt). Zelfs miljardair Warren Buffett, een van de rijkste mannen ter wereld, zei het al: ‘Ik heb geen belastingverlaging nodig in een samen- leving met zoveel ongelijkheid.’

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.