Het tijdstip

Deze maand: Wijkcentrum De Condé, vrijdag 8 februari 2019, 10.20 uur

 

Het is pauze. Veertien enthousiaste volwassenen verlaten het klaslokaal, op zoek naar een kop koffie. Die kunnen ze nu wel goed gebruiken. Vanmorgen stonden ze hier al lang voor de les begon ongeduldig aan te schuiven voor hun allereerste computerles. Eén iemand  komt er zelfs helemaal voor uit Roeselare. Stad Kortrijk organiseert deze lessenreeks, als onderdeel van het project ‘@llemaal digitaal’, voor computerleken.

Lut Vandemoortele (71 jaar, links): “Ik heb al eens twee computercursussen gevolgd, hoor, vroeger, maar daar heb ik nooit iets mee gedaan. Ik ben met pensioen en wil nu echt tijd maken voor die computer. Alles gebeurt vandaag met de computer, ik wil mee zijn met de tijd. Ik ben het beu om alles aan mijn kinderen te vragen. Ik moet vooral opnieuw leren om te ‘durven’. Want dan verschijnt er plots iets op mijn scherm dat ik niet verwacht, en dan panikeer ik. Ik doe liever niets dan dat ik iets verkeerd doe. Mijn kinderen zeggen wel: ‘Die computer bijt niet’, maar toch. Ik ben daar bang van.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.