De klant

Deze maand: Ann Vanden Daele is klant bij de sorteerstraatjes van de stad Antwerpen

Wie?

Ann Vanden Daele

Klant bij

sorteerstraatjes van de stad Antwerpen

Antwerpen zet meer en meer in op sorteerstraatjes als alternatief voor het klassieke afvalophalen. Ann Vanden Daele (40) woont in Berchem en ook daar komt de vuilniskar sinds 1 januari niet meer langs. “Arne, Luna en ik brengen nu zelf ons afval naar de ondergrondse containers in de sorteerstraatjes.”

Dat het afval niet meer aan de voordeur afgehaald wordt lijkt misschien onhandig, maar er zijn ook voordelen. “Ik zit nooit meer met een grote papierstapel. Vroeger werd papier om de twee weken opgehaald, nu doe ik het weg wanneer ik wil. Het nieuwe systeem zet me ook aan om anders om te gaan met mijn gft (groente-, fruit- en tuinafval). Misschien is het handiger om mijn gft-afval te composteren. Dan hoef ik het niet weg te brengen.” Recyclage staat centraal in de sorteerstraatjes. “Voor restafval en pmd betaal ik. Papier, glas en gft deponeren is gratis. Betalen doe ik met een pas die toegang geeft tot de sorteerstraatjes. Het is zeker niet duurder geworden, want vroeger betaalde ik voor de zakken. De kost om van afval af te raken blijft gelukkig klein en het systeem is heel eenvoudig. De Stad Antwerpen heeft ons goed geïnformeerd, maar het systeem is zo eenvoudig dat het zichzelf uitwijst. Je ziet ook geen vuilniszakken meer in het straatbeeld. Niet dat het hier vroeger vuil was, maar een straat zonder vuilniszakken is wel aantrekkelijker.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.