Het tijdstip

Deze maand: FOD Financiën, Philipssite, Leuven, 14.48 u

 

Al twintig jaar werkt Johan Van Beek op de afdeling personenbelasting van de FOD Financiën. “Samen met een 16-tal collega’s help ik de mensen vanaf begin mei tot en met 28 juni met het invullen van hun belastingaangifte. Het belangrijkste dat mensen moeten meebrengen is hun identiteitskaart. De meeste informatie hebben wij al. Enkel informatie over sommige belastingverminderingen, zoals kinderopvang, roerende voorheffing betaald op dividenden ... ontbreekt soms. Dus deze informatie meebrengen kan ons helpen bij het invullen van de aangifte. Ook voor mij wordt het elk jaar ingewikkelder (lacht). Gelukkig schoolt een collega ons bij.”

“Sommige mensen begrijpen niet wat een voorstel van vereenvoudigde aangifte is. Of ze begrijpen niet hoe ze dat voorstel zelf kunnen aanpassen via Tax-on-web. Wij helpen hen daarmee. Vaak moeten we mensen gewoon geruststellen. Soms zijn we maar drie minuten met iemand bezig, soms een halfuur. Hoe dan ook werken we tot de wachtzaal leeg is.”

“Momenteel (midden juni, nvdr) komen er zo’n 400 mensen langs per dag. Een aantal dat stijgt als de datum van indiening nadert. Voor ons is het de drukste periode van het jaar.”

Reminder! Je belastingaangifte invullen kan nog tot 11 juli 2019 via www.taxonweb.be. De papieren aangifte moet tegen 28 juni ingediend zijn.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.