Het tijdstip

Deze maand: donderdag 3 januari 2019, 19.37 uur, Sint-Gillis-Waas

 

De eerste week van het jaar. In elke gemeente leggen nieuwe burgemeesters, schepenen en gemeenteraadsleden de eed af. Ook in Sint-Gillis-Waas, waar die eerste gemeenteraad net een beetje specialer is. Zo meteen komt de jongste burgemeester van het land aan het woord. Maaike De Rudder (25, CD&V) bestuurt samen met sp.a-Groen de komende 6 jaar de gemeente: “Hier heb ik de voorbije maanden echt naar uitgekeken. De bestuursvorming was eind oktober al rond, maar pas vandaag was mijn eerste echte werkdag als burgemeester. Ik heb door de zenuwen bijna niet geslapen (lacht).”

“Ik heb na de verkiezingen zo veel berichten gekregen via Facebook  dat ik niet op alles kon reageren. Het waren vooral leuke reacties, soms ook mindere. Daar moet je tegen kunnen als politicus. Ik weet dat ik niet alleen voorstanders heb.”

“Het is geen zware inhoudelijke gemeenteraad, maar wel een speciale. Mensen die voor het eerst verkozen zijn, komen met hun familie. Nadien zijn er nieuwjaarswensen. We sluiten af met een receptie.”

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.