Terugblik

naar begin 20e eeuw

HOOPKRACHT. Wetenschappers ontdekten al in het begin van de 19e  eeuw een verband tussen de uitstoot van broeikasgassen en de verandering in het klimaat. Bijna twee- honderd jaar later is er, op een paar gekken na, niemand die dat nog durft tegenspreken. Jammer dat er zo weinig met deze wetenschap gedaan wordt. En dat we onze eigen kinderen nodig hebben om al spijbelend politici met de neus op de feiten te drukken. Jammer ook dat diezelfde politici niet langer dan hun neus kijken om een langetermijnvisie uit te werken, of op zijn minst een te bedenken.

Milieumaatregelen kosten geld, wist premier Michel  onze  kinderen  te  vertellen.  En  dat gaat ten koste van onze koopkracht. Wat een hoop  nonsens.  Heeft  de  premier  ook  laten berekenen  wat  het  onze  kinderen  later  zal kosten om het milieu te redden omdat we nu niets doen? Ondertussen lanceerden zeventig middenveldorganisaties verenigd in de Klimaatcoalitie - waaronder ook het ACV - de campagne ‘Jobs4climate’. Jawel, mijnheer de eerste minister: duurzame investeringen creëren jobs. U weet wel: jobs, jobs, jobs. Misschien dat hij daar wel oren naar heeft.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.