Het tijdstip

Deze maand: KTA Campus Wemmel, vrijdag 8 februari, 10.13 uur

 

De Week van de Vrijwilliger (23 februari tot 3 maart) brengt jaarlijks het engagement van duizenden vrijwilligers overal te lande onder de aandacht. Ook bij ACV Openbare Diensten zetten honderden vrijwilligers zich dagelijks in voor hun collega’s. Onze militanten zijn een luisterend oor en kaarten problemen op de werkvloer aan. Onder andere op de regiovergadering Asse-Zennevallei-Vilvoorde. Dan komen militanten uit de lokale en regionale besturen samen om de huidige syndicale actualiteit te bespreken, zoals de  staking van eerder deze maand.

Nathalie Hiel, gewestelijk secretaris van Vlaams-Brabant (midden achteraan op de foto), leidt de vergadering: “Het is fantastisch dat nog zoveel mensen meehelpen om problemen aan te kaarten en op te lossen. Ook vandaag weer kan ik enkele nieuwe militanten voorstellen. Het is niet altijd even gemakkelijk om geïnteresseerden te vinden. Je werk als militant combineren met je job, je werkgever die niet altijd even openstaat voor vakbondswerking, zo’n zaken spelen allemaal mee.”

“Onze militanten zijn een soort vertrouwenspersoon binnen hun organisatie. Hun collega’s kunnen met hen over werkgerelateerde problemen praten. Soms lossen ze die intern op, maar als we merken dat het niet lukt, komt het bij mij en mijn collega’s terecht. Met alle input bereiden we onze overlegcomités met de besturen voor. In heel wat steden en gemeenten is er immers een nieuwe ploeg van start gegaan. We willen in elke gemeente langsgaan voor een informeel gesprek met de burgemeester.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.