De klant

Deze maand: Eva Vlonk is klant bij het Africamuseum

Wie?

Eva Vlonk (26 jaar)

Klant bij

AfricaMuseum

 

Het is kerstvakantie. In de zalen en gangen van het recent heropende en vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren weerklinken enthousiaste kreten van de vele kinderen die hier samen met hun ouders en grootouders op interactieve ontdekkingsreis zijn. Op een bankje aan de Krokodillenzaal treffen we Eva, die hier wacht op haar huisgenoot. “Hij is blijven hangen in de zaal over rituelen en ceremonies”, lacht ze. “Die zaal is heel tof gedaan. De video’s met mensen die vertellen over rituelen zijn super interessant.”

Voor Eva is het een hernieuwde kennismaking. “Toen ik heel klein was, ben ik hier nog geweest met mijn ouders. Van dat bezoek herinner ik me alleen nog de enorme opgezette olifant en de kasten met opgezette dieren.” Ze is opgetogen dat de olifant nog altijd een van de pronkstukken van de collectie is. “Ik hoop dat hij nog net zo indrukwekkend is als in mijn herinnering.”

Zelf heeft Eva geen band met Congo, haar huisgenoot wel. “Het was ook zijn idee om naar hier te komen, met de heropening. Zijn moeder is tot haar zesde in Congo opgegroeid, tot ze door de onafhankelijkheid met haar ouders naar België is gevlucht.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.