Het tijdstip

Deze maand: Woonzorgcentrum Ter Leenen, Nevele, woensdag 4 december, 14.34 uur

Geert Verhelle zet zijn beste beentje voor als Sinterklaas in WZC Ter Leenen in Nevele. Zijn eerste werkplek, waar ook zijn ‘carrière’ als Sint van start ging. Hij komt er graag terug, nu hij sinds 1 april 2019 vast afgevaardigde Groep Gent en AZ Jan Palfijn Gent is geworden. “Vroeger speelde de directeur Sinterklaas. Toen hij ontslag nam werd ik - als enige man onder het personeel - gevraagd. Ik doe dit ondertussen al 21 jaar met veel plezier. Het is altijd speciaal om naar Nevele te komen omdat ik hier zo lang heb gewerkt. Ik ken de meeste bewoners nog, en daardoor kan ik beter mijn rol spelen. Ik ga eerst bij alle bewoners langs op hun kamer. We eindigen rond de middag in de refter met de dementerende bejaarden. Het is prachtig om te zien hoe zij reageren als ze de Sint herkennen. Dan komen herinneringen uit hun kindertijd terug en beginnen hun ogen te fonkelen. Soms zingt er iemand een liedje mee. Mensen met wie we anders nauwelijks nog contact hebben, fleuren voor even helemaal op.

De bewoners reageren allemaal positief op mijn bezoek. En dankbaar, want er zijn hier ook mensen die heel weinig bezoek krijgen. ‘Gij zijt mij niet vergeten’, hoor ik dan, en ‘Ge gaat volgend jaar toch terugkomen?’. Als vakbondsman is het ook een voordeel om hier vandaag te zijn. Ik kan meer tijd maken voor het personeel en luisteren naar wat er leeft of rommelt in de wandelgangen.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.