Het tijdstip

Deze maand: Beernem, op de hoek van de Parkstraat en de C. Marichalstraat, dinsdag 9 april, 09.04 uur

Een goeie maand voor de verkiezingen gaan gemeentewerkers de straat op om verkiezingsborden te plaatsen. Ook in Beernem. Collega's (van links naar rechts) Yves Vanquathem, Hendrik Bleyaert en Nico Defruyt zetten een van de eerste borden op, vlakbij Ontmoetingscentrum De Kleine Beer. “De borden komen op 8 locaties. We plaatsen ze kort na de bekendmaking van de lijstnummers, zodat elke partij zijn deel van de borden kan claimen.”

“De borden meten bijna 2,5 op 1,5 meter. We hebben 2 of 3 collega’s nodig om zo’n bord op te zetten. We zijn echte manusjes van alles, het hele jaar door, want voor allerlei evenementen doen we zulke klussen. Nadarhekken vervoeren en opzetten, tijdelijke signalisatie plaat- sen, feestmateriaal naar de juiste locatie brengen ... Het hoort allemaal bij de job. Ons team zorgt volgende maand ook voor het transport van de stemhokjes naar de verschillende stembureaus in Beernem. Een ander team bouwt ze op.

“De verkiezingsborden halen we na het stemmen zo snel mogelijk weg. We reinigen en stockeren ze om later opnieuw te gebruiken.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.