De klant

Deze maand: Hilde is klant bij brandweer Zwevegem

Wie?

Hilde (55 jaar)

Klant bij

Brandweer Zwevegem

 

Een wespennest in je tuin of vlakbij je woning is enorm vervelend. Zeker als de beestjes je huis binnendringen. Daar kan Hilde van meespreken, zij kampte met maar liefst twee wespennesten. “We zagen de nesten aanvankelijk niet, we merkten gewoon dat er enorm veel wespen in de tuin en zelfs in huis zaten. Blijkbaar zat er een nest op het dak van het tuinhuis en een aan de bovenbouw van onze woning. De wespen kwamen binnen langs de spouwmuren.”

Uitstekende service

Gelukkig kon Hilde terecht bij de brandweer want die verdelgt wespennesten in en rond de woning die een gevaar vormen voor de bewoners. “Ik vulde een online formulier in en twee uur later kreeg ik al bevestiging van mijn afspraak, enkele dagen later. Het moest snel gaan, want we hadden er echt veel last van. We konden zelfs in huis niet meer rustig eten of slapen omdat ze overal zaten.”

“De brandweer heeft de nesten verdelgd met een poeder, omdat ze het nest niet konden verwijderen zonder mijn dak af te breken. In totaal duurde de interventie nog geen half uur, het was dus heel snel opgelost.”

Zit je zelf met een wespennest? Dan kan je terecht bij het noodnummer 100 (of 112 met je gsm). In de zomermaanden is het aantal oproepen zó  groot  dat  bepaalde brandweerkorpsen een  speciaal telefoonnummer hebben om de 100-centrale te ontlasten. Probeer het nest in ieder geval nooit zelf te verdelgen, want dat kan levensgevaarlijk zijn.

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.