Het tijdstip

Deze maand: zaterdag 6 oktober, 10.45 uur, Gent

Het is druk, vrijwilligers staan te dringen om met een van ‘hun’ hondjes te wandelen in het Gentse Citadelpark. Daar is het Dierenasiel Gent gevestigd.

Nog even, want volgend voorjaar verhuist de vzw naar de Watersportbaan. Het heeft minder parkallures dan het huidige verblijf, een voormalige directeurswoning van de Plantsoenendienst uit 1913. Maar het heeft wel meer ruimte voor al die katten en honden die in Gent en omstreken worden opgevangen en, in het geval van zwerfkatten, worden gesteriliseerd. Het asiel werkt daarvoor nauw samen met maar liefst 21 gemeentebesturen in Oost-Vlaanderen. De politie is voor het asiel dan ook een trouwe partner. En wie aan trouw denkt, denkt automatisch aan honden. De Gentse politie was het eerste korps ter wereld dat met politiehonden werkte. Wie dat laatste worst zal wezen, is Guppy, die bereidwillig poseert met de communicatieverantwoordelijke van het asiel, Katie Fack. Wie geïnteresseerd is in adoptie van de puppy, Guppy krijgt binnenkort een nieuwe thuis. Maar er zitten nog heel wat andere schattige katten en honden te wachten op een nieuw baasje.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.