Het tijdstip

Deze maand: 14 u, Lakenhalle Ieper

Marjan Nachtergaele werkt al 18 jaar bij het In Flanders Fields Museum en de dienst Toerisme van de stad Ieper. Beide bevinden zich in de prachtige gotische Lakenhalle. Het gebouw dateert van rond 1250‚ maar werd volledig vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog. “Het is een mooi gebouw‚ dat me nog elke dag verwondert. Ik ben geboren en getogen in Ieper. Ik hou van mijn stad en wil die liefde uitdragen.” Haar uren in de Lakenhalle verdeelt ze over het museum en de reservatiedienst van de dienst Toerisme. “Ik kom met heel veel mensen in contact‚ één van de voordelen van mijn job. Ik ontmoet ook enkel mensen op vakantie‚ dus iedereen is meestal heel vriendelijk en enthousiast.” 

Marjan luistert met plezier naar de verhalen van de vele toeristen die dagelijks passeren. “We zien vooral mensen uit Engelstalige landen omdat de Eerste Wereldoorlog daar het meest leeft. Britse toeristen delen graag de verhalen van hun grootouders.” Er is ook veel belangstelling bij Belgen voor de West-Vlaamse stad. “De campagne 14-18 zorgde vooral die eerste twee jaar voor een grote toestroom van Belgische toeristen. Normaal krijgt het museum jaarlijks 200.000 bezoekers over de vloer‚ in 2014 waren dat er 480.000. Het grote evenement ter ere van 100 jaar wapenstilstand in november zal ongetwijfeld ook op heel wat belangstelling kunnen rekenen.”

“Het bezoek van ons koningspaar en van de Britse kroonprins William en prinses Kate aan het museum zal me altijd bijblijven. Ook het dagelijkse contact met de bezoekers maakt mijn job leuk.” 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.