De klant

Deze maand: Georges Rooyackers is klant bij Sociale Huisvestingsmaatschappij Volkshaard

Wie?

Georges Rooyackers (73), gepensioneerd vakbondsafgevaardigde

Klant bij

Sociale Huisvestingsmaatschappij Volkshaard

Georges Rooyackers diende 38 jaar geleden zijn aanvraag in voor een sociale woning. Met zijn vrouw en drie kinderen verhuisde hij naar residentie Rozenhof in Gent. “Drie maanden na de aanvraag trokken we er al in.”

Als je een aanvraag indient, evalueert de sociale dienst van de stad eerst je huidige woonomstandig­heden. Georges: “Daaruit bleek dat het huis waar we toen woonden niet geschikt was om met kinderen te blijven wonen.” Eens je bent ingetrokken, verander je niet zomaar van sociale woning. “Enkel wanneer je gezin uit­breidt en de woning te klein wordt, kan je verhuizen naar een grotere woning. Gezinnen met een lager inkomen hebben wel altijd voorrang”, zegt Georges.

Wachtlijsten

“Het hangt af van je inkomen of je in je sociale woning kan blijven wonen. Ik ben nu 16 jaar met pensioen, dus mijn inko­men verandert niet meer.” Georges werkte als afge­vaardigde bij ACV. “Ik ben begonnen als kwaliteitscon­troleur bij Volvo. Later werd ik vrijgesteld van andere arbeid omdat ik vakbonds­afgevaardigde werd.”

“Ik ben heel tevreden over Volkshaard. De gangen worden wekelijks gepoetst en er is ook een conciërge. Alles wordt goed onderhou­den en als er een probleem is, zoekt men snel naar een oplossing.” Zelf hoeft Georges geen administratie meer te doen. “Tegenwoor­dig is alles gedigitaliseerd.” Georges is blij met zijn woning in het Rozenhof. “Ik woon hier heel graag.”

“Ik ben heel tevreden over hoe vlot het 38 jaar geleden allemaal verlopen is”, zegt Georges. “Nu zijn er erg lange wachtlijsten. Bij Volkshaard alleen al wachten 9.000 gezinnen op een woning.”

Volkshaard zelf heeft een capaciteit van 1.728 woningen. Gemiddeld wacht men in Gent zes jaar op een sociale woning. “Na drie jaar moet je dan ook je aanvraag vernieuwen, want anders word je geschrapt van de lijst”, zegt Georges.

84 KB

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.