De klant

Wie?

Anna Borle, gepensioneerde café-uitbaatster

Klant bij

Thuiszorg Zorgbedrijf Meetjesland (ZBM)

Anna krijgt sinds juli 2017 hulp van Giovanni Maenhout van Thuiszorg Maldegem. Hij komt twee keer per week langs. “Giovanni kookt en doet de was. Ik ben nog redelijk goed ter been, maar dat lukt toch niet meer.” Anna’s vijf kinderen komen regelmatig op bezoek. Vóór Giovanni hielpen ze Anna met koken. Nu hebben ze meer tijd om quality time door te brengen met hun mama. Giovanni maakt vooral gewone kost klaar, maar dat maakt voor Anna niet zoveel uit. “Ik lust alles en hij kan heel goed koken. Het liefste eet ik zurkelpatatten.”

Sociaal contact

“Ik vind het ook heel fijn dat het altijd dezelfde persoon is die langskomt. Dat schept een band.” Het sociaal contact is dan ook enorm belangrijk voor Anna. Ze heeft 40 jaar haar eigen café uitgebaat en is dus graag omringd door mensen. Ook haar familie benadrukt hoe fijn het is dat ze dankzij deze hulp in haar eigen huis kan blijven. Dat beaamt ook Giovanni zelf. “Het doel van onze job is om mensen zo lang mogelijk -en uiteraard zo goed mogelijk - thuis te houden. Ik heb vooral vaste patiën­ten, en Anna is er eentje uit de duizend. Ik kom hier met plezier langs.”

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.