Vijf do's en don'ts bij het solliciteren

Solliciteren voor dummies.

Wat moet er in je cv staan? En wat mag je zeker niet doen tijdens een sollicitatiegesprek? Tine Draeck, online sollicitatiecoach bij VDAB, deelt haar ultieme tips!

Do's

Eén

Focus niet meteen op het gesprek, maar werk stap per stap. Zoek eerst uit wat je wil doen en waar je sterktes liggen. Van zodra je gericht zoekt naar een job, pas je het best je cv aan per vacature. Daarna maak je werk van een overtuigende brief én dan pas begint de voorbereiding op het gesprek. Denk er bovendien aan om een vacature altijd op te slaan. Vaak vind je de details online niet meer terug als je op gesprek moet.

Twee

Zit je in de volgende ronde en mag je op gesprek? Dan bereid je je het best heel grondig voor. zo vind je op de website van VDAB een lijst met vragen die vaak gesteld worden. Probeer ook op basis van de vacature goed in te schatten waaraan je je kan verwachten. Toon aan dat je over de gevraagde competenties beschikt aan de hand van concrete voorbeelden. 

Drie

Neem de dag voor je gesprek de vacature, je cv en je motivatiebrief nog eens door. Bekijk ook de website, social media en de missie en visie van het bedrijf. Draag passende en propere kleding en neem je cv en brief mee. Hoe beter voorbereid je bent, hoe minder nerveus het gesprek zal verlopen. 

Vier

Een klassieke vraag op een gesprek is: "Stel jezelf eens voor." Begin dan vooral niet over je hobby's of privéleven. Lijst je relevante opleidingen en werkervaringen op en benoem de competenties die je ontwikkelde. Rond ten slotte kort af met waarom je gesolliciteerd hebt. 

Vijf

Zoek op voorhand op wat het gangbare loon is voor iemand van jouw leeftijd, ervaring en opleidingsniveau. Het is niet de bedoeling om meteen looneisen te gaan stellen, maar je hebt best wel een antwoord klaar als ze vragen naar je loonsverwachtingen. Geef nooit één bedrag op, maar een marge waartussen je wilt zitten én vraag ook naar de extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering of een laptop en smartphone. 

RGB_02

Don'ts

Eén

Vermeld niet alles op je cv. Je cv moet niet volledig zijn, maar wel to the point. Een algemene cv, niet op maat van de vacature, is één van de meest geziene beginnersfouten bij het solliciteren. Als je bijvoorbeeld veel bijscholingen hebt gevolgd, vermeld dan enkel diegene die een meerwaarde zijn voor de job.

Twee

Focus niet te veel op jezelf. Veel sollicitanten schrijven over wat zijn willen, wat zij verwachten van een job. Maar daar is een werkgever niet mee bezig. Die zoekt de geschikte kandidaat voor een bepaalde functie. En het is aan jou om duidelijk te maken hoe jouw ervaring, kennis en skills een match zijn met wat de werkgever nodig heeft. Zorg bijvoorbeeld dat jouw persoonlijke vijfjarenplan past binnen de job en de mogelijkheden van het bedrijf.

Drie

Geef nooit karaktereigenschappen die botsen met de vacature. Ben je helemaal niet stressbestendig? Dan solliciteer je beter niet op een vacature voor projectmanager. Tijdens het gesprek mag je eerlijk zijn over je minpunten, mits een goede kadering. Elke karaktereigenschap heeft namelijk goed en minder goede kanten. 

Vier

Een slechte voorbereiding of een duidelijk gebrek aan motivatie zijn altijd nefast. Solliciteren om te solliciteren zal je zelden een job opleveren. Je negatief uitlaten over een vorige werkgever is absoluut not done.

Vijf

Focus niet te veel op je beperkte ervaring. Jong zijn heeft voor- en nadelen, net zoals elke andere leeftijd. Benadruk de meerwaarde die jij als jonge en gemotiveerde werknemer biedt.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.