Omgaan met kanker op de werkvloer

Hoe reageer je het best als een collega kanker heeft? Vzw Arabel maakte een e-book over kanker op de werkvloer.

 

In het e-book ‘Hoe struikelstenen stapstenen worden’ vertellen 12 mannen en vrouwen over hun ervaring met kanker en welke impact de ziekte had op hun carrière. Ella Ghysels, gedelegeerd bestuurder en senior loopbaancoach bij vzw Arabel: “We wilden de ervaringen delen van mensen die na kanker terug aan het werk willen. We brengen de optimistische én realistische boodschap dat mensen wel degelijk de kracht hebben om dag na dag om te gaan met de lastige effecten van kanker.” De vzw richt zich daarbij naar overheden, hr-verantwoordelijken en leidinggevenden. “We weten dat het aantal loopbaanvragen over werk en kanker zal toenemen. Organisaties zijn vandaag niet klaar om die te beantwoorden. Arabel benadrukt daarom de noodzaak van een geïntegreerd beleid.”

Obstakels

De genezingskans neemt toe. Er komen steeds betere behandelingen en sommige kankers evolueren naar een chronische ziekte. Dat betekent dat patiënten terug aan het werk kunnen. “Onderzoek toont aan dat werken bijdraagt tot een snellere genezing. Werken zorgt voor zingeving, voldoening, afleiding en bevordert de sociale contacten”, aldus Ella Ghysels. Zomaar terugkeren naar de werkvloer is niet zo evident. Er duiken vaak tal van problemen op: de financiële gevolgen van een contractueel ambtenaar versus iemand die vast benoemd is (omtrent hospitalisatieverzekering en opbouw van sociale rechten), onbegrip van de werkomgeving,starre organisatiestructuren, niet meer beschouwd worden als een volwaardig werknemer, ...

Tips voor collega’s

“Veel problemen kunnen met goodwill van collega’s opgelost worden”, aldus Ella van vzw Arabel. Ze deelt met ons de belangrijkste tips:

  • Respecteer de manier waarop je collega omgaat met zijn ziekte. Ga niet pushen of vertellen wat hij of zij moet doen.
  • Hou contact op jouw manier: een telefoontje, een e-mail, een kaartje of een bezoek.
  • Vertel over de gebeurtenissen op het werk, zo blijft je collega betrokken.
  • Hou bij het maken van werkafspraken tijdig rekening met het behandelingsschema van je collega zodat je hem/haar bijvoorbeeld niet in verlegenheid brengt omdat hij/zij niet op de teamvergadering aanwezig kan zijn. 
  • Neem vanuit je bezorgdheid niet zomaar de taken over van je collega maar bespreek met hem/haar hoe hij/zij het ziet. 
  • Komt je collega na de behandeling terug naar het werk? Verwelkom hem/haar met een attentie op de werkplek.

Vzw Arabel biedt loopbaancoaches aan voor kankerpatiënten. De loopbaancoach onderzoekt samen met hen wat de opties zijn en hoe ze opnieuw aan de slag kunnen gaan. Ze helpen met een re-integratieplan en ook eens terug aan het werk bieden ze ondersteuning. Wil je meer info over deze loopbaancoaches? Surf dan naar www.arabel.org. Daar kan je ook het e-book gratis downloaden.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.