De klant

Deze maand: Timothy Puype is klant bij De Lijn

Wie?

Timothy Puype (27), werkt als accountmanager

Klant bij

De Lijn

 

Timothy neemt al bijna 10 jaar de bus. “Het is begonnen toen ik voor het eerst uitging in Gent, rond mijn 16e. Sindsdien neem ik 3 à 4 keer per week de bus van Destelbergen naar Gent. Ik neem de bus ook naar mijn werk als het te slecht weer is om te fietsen. Als ik me in het centrum moet ver­plaatsen, neem ik liever de tram. Dat verloopt toch net iets vlotter.”

Volledig afhankelijk zijn van het openbaar vervoer is niet altijd evident. “Ik vind dat we over het algemeen niet te klagen hebben in Gent. De vloot is bijna volledig vernieuwd, dus de kwaliteit van de voertuigen is best oké. De bussen en trams liggen er ook altijd proper bij. Het grote pijn­punt blijft voor mij de com­municatie. Ik ken heel wat lijnen in Gent uit het hoofd. Het gebeurt regelmatig dat de bus een andere route volgt of een halte overslaat. Je kan enkel vertrouwen op de briefjes die aan de haltes hangen. De elektronische borden en de routeplanner geven vaak geen correcte informatie.”

Vrienden maken op de bus

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Zo leerde Timothy zijn beste vrien­din kennen op de bus. “We volgden samen de opleiding journalistiek. Toen ik haar aan een lokaal zag staan, viel het me op dat ik haar al vaak op de bus had gezien. Ik heb haar dat gezegd. De volgende dag stonden we opnieuw samen aan de halte. Blijkbaar woonden we al jaren vlakbij elkaar, maar het was De Lijn die ons samenbracht. Sinds­dien gingen we altijd samen naar de les.” Ondanks de minpunten, verkiest Timothy het openbaar vervoer. “De bus heeft me altijd gebracht waar ik moest zijn. Ik heb nooit een eigen auto gehad en dat lukt prima.”

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.