Terugblik

naar 1939

IN 1939 WERD DE EERSTE elektromechanische computer gebouwd door de Duitser Konrad Zuse. De eerste elektronische computer in de VS nam enkele klaslokalen in beslag, bevatte 18.000 buizen, 70.000 weerstanden, 10.000 condensatoren en 6.000 verschillende schakelaars. Op de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel stelde IBM een computer aan het publiek voor. De harde schijf woog meer dan een ton met een opslag van gegevens van 5MB.

In 1986 ging RITA, het grote automatiseringsplan van de Vlaamse administratie, van start. In de gebouwen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel werden de daar­opvolgende jaren personal computers geïnstalleerd. Een jaar later volgden honderden amb­tenaren hun eerste informaticaopleidingen en leerden onder andere werken met het tekst­verwerkingsprogramma Displaywrite 4. In 2018 haal je de media wanneer je een week zonder computer kunt.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.