Het tijdstip

Deze maand: 10 u, Kraenepoel in Aalter

Het is eind januari en koud. Wanneer velen onder ons reikhalzend uitkijken naar zon‚ zee en strand‚ is de ijsmeester van Aalter in zijn nopjes. Tenminste‚ als het vriest. Als schaatser nam Patrick Vervaele deel aan het wereldkampioenschap in Canada en de laatste Elfstedentocht in 1997. Je vindt hem nog steeds op het ijs van zodra het kan. “Bij vriestemperaturen ben ik altijd als eerste op de Kraenepoel en meet ik minstens twee keer per dag de toestand van het ijs. Tot het dik genoeg is voor het publiek. Dat is nu jammer genoeg niet het geval.” Als het ijs dik genoeg is‚ is Patrick er elke dag als eerste en blijft hij er tot de laatste schaatser het ijs
verlaten heeft. Samen met andere schaatsers zorgt hij ervoor dat het er optimaal bij ligt voor het grote publiek. “Dan heb ik zelfs geen tijd om te eten. Maar ik doe het met volle overtuiging en vooral uit liefde voor het schaatsen”. Waar je Patrick in de zomer vindt? Op zijn skeelers natuurlijk‚ ergens tussen Gent en Aalter.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.