De klant

Deze maand: Jorinde Cloet en Steven Hallewaert zijn klant bij My Pension

Wie?

Jorinde Cloet (29), ambtenaar, en Steven Hallewaert (31), zelfstandig osteopaat

Klant bij

My Pension

Met pensioen gaan is nog lang niet aan de orde voor Steven en Jorinde. Toch heb­ben ze uit nieuwsgierigheid al uitgezocht waaraan ze zich financieel mogen verwach­ten na hun loopbaan. “Toen ik vorig jaar een maand ouderschapsverlof opnam, kreeg ik een e-mail van de RVA met de suggestie om Mypension te consul­teren. Nu weet ik dat ik ten vroegste vanaf 1 mei 2051 met pensioen kan. Dan krijg ik 1.835 euro per maand. Als ik tot mijn 67e doorwerk, komt er welgeteld 8 euro per maand bij”, aldus Jorinde.

"Het verschil met mijn situatie is groot”, zegt Steven. Hij hoorde over Mypension toen oudere collega’s hun situatie analyseerden in het licht van hun aankomende pensioen. “Ik werd nieuws­gierig en wou wel eens weten waaraan ik mij met mijn zelfstandig statuut mag verwachten. Het resultaat is weinig bemoedigend. In tegenstelling tot Jorinde mag ik rekenen op iets meer dan 1.100 euro. Mijn 2 jaar in loondienst levert 80 euro extra op. Als ik 4 jaar langer werk, komt er nog eens 80 euro bij. Ik wist dat ik als zelfstandige geen gigantisch bedrag mocht verwachten. Maar als je het zwart op wit ziet staan, is dat toch even slikken. Zeker als je weet dat wij als zelfstandige ook zwaar bijdragen aan het socialeze­kerheidsstelsel”, aldus Steven.

Goed om te weten

Jorinde: “Het is verhelde­rend dat je via deze tool je situatie kan opvolgen. We hebben nu een duidelijk overzicht van wat ons te wachten staat en hoe de pensioenregeling in elkaar zit.” “We zien nu nog meer het belang in van het aanvullend pensioen voor zelfstandigen of van andere spaarplannen”, zegt Steven.

“Ik hoor wel dat mensen soms problemen ervaren bij het inloggen. Dat was bij ons niet het geval. We werken regelmatig met een eID kaartlezer. Soms is het wel even zoeken tussen de browsers om de site te laden”, aldus Jorinde.

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.