Het tijdstip

Deze maand: 10u30, Agentschap Wegen & Verkeer in Sint-Niklaas

Het is donderdag 29 maart. Nog vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen opnieuw door de straten van Geraardsbergen trekt. Samuel Pletinckx is logistiek ploegbaas bij de stad Geraardsbergen en is samen met zijn team druk in de weer om alles klaar te maken voor hét evenement van het jaar. "Ik koos deze functie omdat ik echt hou van de sfeer van grote evenementen. Ook alles in goede banen leiden, spreekt me enorm aan." Samuel krijgt de briefing van het evenement en zorgt er nadien voor dat alle taken verdeeld zijn. Zijn team staat in voor de signalisatie, de opbouw, de afbraak en de stroomvoorziening van het evenement. "Er is een positieve sfeer onderling, want we zijn altijd in de feeststemming."

De Ronde van Vlaanderen leeft enorm bij de inwoners van Geraardsbergen. "Ik kijk elk jaar uit naar de Ronde. Ik ga zeker kijken, maar pas nadat al het werk gedaan is. Het wordt dus een lange dag." Vanaf de Ronde van Vlaanderen tot en met september is er in Geraardsbergen altijd wel wat te doen. "Dan voel ik me echt fier. Het is leuk als je op de dag van het evenement door de stad loopt en weet dat je zelf instond voor de opbouw."

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.