De klant

Deze maand: René Pauwels is klant bij ACV Openbare Diensten

Wie?

René Pauwels (60)

Klant bij

ACV Openbare Diensten

Vanaf maart tot september kunnen leden van ACV Openbare Diensten het formulier voor hun syndicale premie indienen. Dit is een premie die de vakbond betaalt met middelen die de overheid als werkgever verstrekt. René Pauwels is militant bij de stad Sint-Niklaas: “Ik verzamel van een groot aantal leden de formulieren en breng die binnen op het bureau in Sint-Niklaas.”

Het uitbetalen van de premies is een zware administratieve job. “Alle gegevens moeten kloppen. Daarom vraag ik aan de leden bij wie ik langsga om hun lidnummer op het document te zetten. Dat maakt het voor het secreta­riaat iets gemakkelijker.”

Digitaliseren

ACV Openbare Diensten is momenteel volop bezig met de digitalisering van het systeem. Formulieren zonder fouten of afwij­kingen worden gescand en automatisch aangepast in het computersysteem. Formulieren die wel af­wijkingen vertonen, geeft men manueel in. “Het is belangrijk dat elk detail klopt,” zegt René. Hij is tevreden over de werking van het systeem. “Alles gaat zeer vlot. Dat zal zeker het geval zijn wanneer alles gedigitaliseerd is.”

Werkgevers storten in een globaal fonds een kleine bijdrage, van waaruit de premies worden betaald. Enkel mensen die werken en volledig in aanmerking komen, krijgen de syndi­cale premie. “Momenteel worden er zo’n 400 à 500 premies uitbetaald voor de stad Sint-Niklaas”, aldus René.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.