Internationale Vrouwendag: ACV wil meer tijd voor gelijkheid

Vrouwen en mannen delen hun tijd anders in. Twee derde van het huishoudelijk werk wordt nog steeds gedaan door vrouwen. Daardoor hebben vrouwen minder vrije tijd dan mannen. Bovendien werken veel meer vrouwen deeltijds en hebben ze vaker een onvolledige loopbaan. Al die ongelijkheden zorgen mee voor de loon- en pensioenkloof tussen mannen en vrouwen.

In de aanloop naar 8 maart, Internationale Vrouwendag, vraagt het ACV meer gelijkheid als het gaat om tijd. Lees hier meer over de campagne.

Op Internationale Vrouwendag komen we opnieuw op straat. ACV Openbare Diensten verzamelt aan Brussel-Centraal (Europaplein) aan de tent van ACV-vrouwen. Als ACV vormen we een groep in de mars. Meer informatie over de mars en de activiteiten vind je op de website van Wereldvrouwenmars België.

Personalization