In gesprek met het personeel van de sociale zekerheid

We komen dagelijks in contact met de positieve effecten van de sociale zekerheid. Dat vergeten we soms wel eens. De sociale zekerheid zorgt ervoor dat we niet in de armoede terechtkomen als het eens wat minder gaat, als we ouder of ziek worden, maar ook als we wat meer tijd willen spenderen aan ons gezin of andere dierbaren. 

De sociale zekerheid is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Doordat we met z'n allen een steentje bijdragen, staat de Belgische sociale zekerheid vandaag sterk. En dat moet zo blijven. Daarom ondersteunt ACV Openbare Diensten de nationale ACV-campagne die de sociale zekerheid in de kijker zet.

We laten dan ook graag eens de mensen aan het woord die ervoor zorgen dat wij dagelijks de vruchten plukken van ons prachtige sociale vangnet. Personeelsleden Carine, Ilse en Ives leggen zelf uit waarom socialezekerheidsinstellingen als de Federale Pensioendienst, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) onmisbaar zijn. 

Krijg je niet genoeg van de sociale zekerheid? Neem een kijkje op www.onzesocialezekerheid.be.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.