Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Onze diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

'Vergoedingen zijn ontoereikend geworden’

Op maandag 20 juni neemt Stéphanie van Biesen deel aan de manifestatie voor meer loon in Brussel. Naast een duurdere winkelkar stelt zij vast dat zowel de vaste woon-werkvergoeding als de thuiswerkpremie al een tijdje de kosten niet meer dekken.

Stéphanie Van Biesen (34) woont in Wieze en werkt 28 kilometer verder bij Fluvius in Sint-Niklaas. Fluvius is de Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas in alle gemeenten van het Vlaams Gewest.

Stéphanie Van Biesen: ‘Na de coronamaatregelen mogen wij nog altijd vier dagen per week van thuis uit werken. We krijgen daar een vergoeding voor, maar die vergoeding is totaal niet meer toereikend voor de kosten die je vandaag maakt om je huis te verwarmen en met de huidige elektriciteitsprijzen. Daar zou moeten naar gekeken worden.

Het bedrag voor het thuiswerk is immers net voor de coronacrisis vastgelegd. Toen was er ook beslist dat we één dag in de week van thuis uit mochten werken.
Nu weten we uiteraard dat corona daar snel anders heeft over beslist, want dan mochten en moesten wij gedurende langere periode voltijds van thuis uit werken.

De vergoeding is echter hetzelfde gebleven. In de zomer gaat dat nog, maar de voorbije wintermaanden moesten we de verwarming opzetten en met de huidige energieprijzen zorgde dat ervoor dat onze kosten gevoelig stegen.
Ook de vaste maandelijkse vergoeding die we krijgen voor het woon-werkverkeer is totaal niet meer evenredig met wat je verbruikt om naar je werk te rijden op vandaag. Dat was vroeger al niet het geval, maar die kloof is alleen maar groter geworden omdat de brandstofprijzen de laatste maanden door het dak geschoten zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat het vele thuiswerk door de coronaperikelen ook in het voordeel van de werkgevers is geweest en dat ze daardoor heel wat hebben kunnen uitsparen. Middelen die ze in het loon of in hogere vergoedingen voor de werknemers kunnen steken.’
Je verbond op sociale netwerken

Het ACV gebruikt cookies voor de goede werking van zijn websites, om informatie op maat aan te bieden en je persoonlijke ervaring te verbeteren. Door te klikken op ‘Accepteer alle cookies’ geef je toestemming voor het plaatsen van analytische en advertentiecookies. Deze kunnen ook door onze partners gebruikt worden. Je kan de cookies zelf instellen via de knop ‘Beheer je voorkeuren’. Ga naar de pagina cookies en voor meer info of consulteer onze policy  privacybeleid.