'Gelijkheid is geen kansspel'

ACV Oost-Vlaanderen

Op maandag 8 maart was het internationale dag voor vrouwenrechten over de hele wereld. Dit jaar sloot een afvaardiging van het ACV actief aan bij het “8 maars Ghent collectief”, dat een brede waaier aan organisaties samenbrengt die elk vanuit hun eigen invalshoek vrouwenrechten op de kaart willen zetten, en legden ze de nadruk op gelijkheid.

Tamara De Sadeleer: ‘Aandacht voor vrouwenrechten is nog altijd nodig, de pandemie vergroot de ongelijkheid zelfs. Vrouwen staan in de frontlinie, in onderbetaalde en ondergewaardeerde jobs. Denk maar aan de vele vrouwen die werken in de zorg, in winkels of in de schoonmaak.”

Omwille van corona vond de actie dit jaar plaats als een stilstaande betoging, op drie pleinen in Gent, waarbij op elk plein een specifiek thema uitgelicht werd.

Justine De Kerf: ‘Bij de actie aan de Kouter in Gent vroegen we aandacht voor een sterke(re) sociale zekerheid, met klemtoon op herinvesteren in openbare diensten, en riepen we op om het geweld tegen vrouwen te stoppen. Om de omstaanders en voorbijgangers te sensibiliseren deelden we kraslotjes uit, met de boodschap: Gelijkheid is geen kansspel. Voor alle duidelijkheid: De actie was stilstaand maar zeker niet stil (lacht).’

Personalization