Actie Oost-Vlaamse chemie en petroleum - STOP uw CINEMA!

 

Werknemers willen niet opdraaien voor de coronarekening!

Deze oproep is gericht aan de werkgevers en de regeringsonderhandelaars. Om hun boodschap duidelijk te maken voerden dinsdag 8 september militanten van de Oost-Vlaamse chemie en petroleum (ABVV en ACV) een ludieke actie in de Gentse binnenstad.

De werknemers hebben in volle corona-crisis de bedrijven draaiend gehouden. Zij weigeren de CORONA-factuur te betalen door nog maar eens een loonblokkering of nog meer flexibiliteit. Zij willen vrije loononderhandelingen en een verdere verhoging van het minimumloon. Ook in hun sector.  De sociale zekerheid heeft veel bedrijven en werknemers gered maar deze moet nu dringend geherfinancierd worden. En voor de bedrijven in moeilijkheden moet brugpensioen (SWT) en arbeidsherverdeling mogelijk zijn.  Zo willen de werknemers ontslagen vermijden.  Dit alles is mogelijk.  Maar dan moeten ook de vermogenden en de aandeelhouders mee betalen. Die vermogensbelasting moet er dringend komen.

Bekijk het artikel van DeWereldMorgen van 8 september 2020 hieromtrent.

Personalization