idz-udz

ACV Limburg is partner in het project 'In de zorg - Uit de zorgen'.

In de zorg - Uit de zorgen

Vluchtelingen die oorlog of vervolging zijn ontvlucht, proberen hier hun leven weer op te pakken. Zodra ze in de regio zijn gesetteld, willen ze hier een toekomst opbouwen. Ze hopen in Nederland, België of Duitsland weer aan het werk te kunnen, en de meesten zijn zeer gemotiveerd. Met het project 'In de Zorg - Uit de Zorgen' proberen 8 samenwerkende vluchtelingen-, zorg- en arbeidsmarktorganisaties hen te begeleiden naar een baan of stage in de zorgsector. ACV Limburg is één van die organisaties.

Binnen dit project bood ACV Limburg laagdrempelige vorming aan aan erkende vluchtelingen. De ervaring die hiervoor beschikbaar is binnen onze organisatie is drieledig. Ten eerste wordt er vorming gegeven aan actieve leden die zich vrijwillig inzetten voor werknemers in hun onderneming. Er is in het ACV ook ervaring met de cursus syndicaal Nederlands als ondersteuning voor  militanten met beperkte kennis van het Nederlands in hun vakbondswerk. Ten tweede is onze dienst diversiteit reeds 10 jaar actief rond diversiteits- en personeelsbeleid in ondernemingen, met aandacht voor een divers personeelsbeleid. Hierbij coachen de diversiteitsconsulenten de werknemersafgevaardigden Ten derde is ACV Limburg een erkende sociale partner met heel wat ervaring en expertise met betrekking tot individuele en collectieve arbeidsverhoudingen, de Limburgse arbeidsmarkt en socio-economische vraagstukken.

'In de Zorg – Uit de Zorgen’ wordt mogelijk gemaakt door Interreg Euregio Maas-Rijn (EMR) V-A, de provincies Belgisch Limburg, Nederlands Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Interreg is een financieringsprogramma van de Europese Unie dat ongelijkheden tussen regio's aanpakt en grensoverschrijdende samenwerking aanmoedigt. Meer informatie vind je terug op de projectwebsite.

IDZ-UDZ partners en financiering

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.