ACV-onderzoek thuiswerk

Uit een online bevraging van ACV Limburg bij 2.348 Limburgse werknemers blijkt dat 81% thuiswerk als positief ervaarde. Lees hier het volledig onderzoek.

Personalization

ACV-onderzoek thuiswerk

De coronacrisis deed ons massaal thuiswerken, onverwacht en zonder enige voorbereiding. Vele nieuwe uitdagingen kwamen op ons af: een nieuwe manier van werken, communiceren en leven. 

Uit een online bevraging van ACV Limburg bij 2.348 Limburgse werknemers blijkt alvast dat 81% dit thuiswerk als positief ervaarde, ongeacht het aantal dagen dat ze thuiswerkte. In de toekomst wil 70% van de Limburgers dan ook 2 tot 3 dagen per week aan thuiswerk blijven doen. ‘Toch is niet alles rozengeur en maneschijn,’ zegt voorzitter Jean Vranken. ‘Naast het technische aspect van het thuiswerk blijkt uit onze bevraging dat het belang van de ergonomie en het psychosociaal welzijn niet onderschat mag worden. 56% van de bevraagden gaf aan last te hebben van kwalen gelinkt aan het thuiswerk.’

ACV Limburg roept werkgevers dan ook op om de dialoog met hun werknemers aan te gaan. ‘Door in overleg te gaan en werknemers inspraak te geven, wordt er meer draagvlak en motivatie gecreëerd voor het thuiswerken,’ aldus Jean.

De resultaten van het onderzoek werden op 20 januari 2021 meegedeeld tijdens een persmoment. Het persdossier vind je hieronder terug.

1835 KB
Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.