Pas zelf eenvoudig je gegevens aan

ACV Limburg

   
Lid van ACV Limburg? Dan ontving je het afgelopen jaar allicht een e-mail ter ere van je verjaardag. Deze zogenaamde verjaardagmails koppelen een leuke wedstrijd aan de controle van de lidmaatschapsgegevens ‘want correcte gegevens zijn niet enkel belangrijk voor onze dienstverlening maar ook -en vooral- voor onze leden,' zeggen An Houbrechts en Koen Buntinx van ACV-Ledenzorg.

Bedankt

Het idee van de verjaardagmails ontstond als een bedankje aan de ACV-leden voor hun trouw lidmaatschap. ‘Het feit dat iedereen verjaart was een gemakkelijke invalshoek,’ verduidelijkt An. Via de e-mail kan je vrijblijvend deelnemen aan een eenvoudige wedstrijd waarbij je kans maakt op een duofilmticket van de Kinepolis of de Euroscoop. ‘Gelukkig zijn de tickets een jaar lang geldig zodat de coronacrisis niet al te veel roet in het eten kan gooien. Mocht de crisis aanhouden, dan rekenen we erop dat de uitbaters van de cinemacomplexen de geldigheidsdatum verlengen,’ aldus Koen.  

E-mail

Wat als je nu het voorbije jaar geen verjaardagmail ontving van ACV Limburg en toch lid bent? ‘Naast het feit dat een spamfilter je al eens parten kan spelen, moet het ACV in de eerste plaats over een correct e-mailadres beschikken. Ook moeten we de toestemming hebben om je e-mails te versturen,’ legt Koen uit. ‘De GDPR-wetgeving (General Data Protection Regulation) maakt namelijk dat we je niet zomaar massamailing mogen sturen. Als je bij de aanvang of tijdens je lidmaatschap liet noteren dat je geen massamailing wil ontvangen, zal je spijtig genoeg ook de verjaardagmail niet in je postbus krijgen.’

Mijn ACV

‘Dat is uiteraard vlug verholpen,’ sluit An aan. ‘Als ACV-lid kan je immers eenvoudig zelf je gegevens nakijken en zelfs verbeteren. Op www.mijnacv.be log je best in met je eID en een kaartlezer of via de app itsme. Eens ingelogd kan je in de rubriek ‘Persoonlijke gegevens’ nakijken of je huidig e-mailadres is ingegeven. Is dit niet het geval dan klik je onderaan op ‘Wijzigen’ en dan kan je zelf je e-mailadres ingeven of verbeteren. Onder het e-mailadres kan je aanvinken dat het ACV je persoonlijk via e-mail mag contacteren en uitvinken dat je geen algemene informatie wenst te ontvangen. Eens de wijzigingen bevestigd zijn, zal ook jij in de toekomst onze verjaardagmail en bijhorende wedstrijd ontvangen,’ aldus An. ‘Lukt het niet om zelf online je gegevens te wijzigen, dan kan je altijd bij ons terecht door een e-mail te versturen naar ledenzorg@acv-csc.be.’

Digitaal profiel

Om het nuttige aan het aangename te koppelen, krijgen de ACV-leden in de verjaardagmail een overzicht van hun gegevens zoals ze bij het ACV gekend zijn. ‘Het is de perfecte gelegenheid om dit eens na te kijken,’ vertelt An. ‘In een tijd waar we zoveel digitale profielen hebben, kan je al eens uit het oog verliezen of je wijzigingen wel aan alle instanties hebt doorgegeven.’ Correcte gegevens zijn nochtans niet onbelangrijk. ‘Niet enkel is het voor het ACV gemakkelijk als je een lid vlot kan bereiken maar vooral voor de leden zelf is dit belangrijk. Met correcte gegevens ontvang je informatie op maat, is je dossier up-to-date en betaal je het juiste lidgeld. In bepaalde gevallen heb je immers recht op verminderd lidgeld,’ verduidelijkt An. Kortom, wijzigingen in je persoonlijke en/of professionele gegevens kan je best zo snel mogelijk doorgeven aan het ACV. 

Dossier

Ook hier kan www.mijnacv.be voor een snelle oplossing zorgen. Naast de persoonlijke gegevens kan je er ook je professionele gegevens controleren en aanpassen. ‘Ben je van werkgever veranderd, heb je een ander contract gekregen, is je werkregime veranderd … al deze zaken kan je eigenhandig aanpassen,’ vertelt Koen. ‘En ook al lijkt het vandaag niet relevant, toch is het een goed idee om je gegevens actueel te houden. Zo lopen eventuele dossiers nadien, zoals bijvoorbeeld bij (tijdelijke) werkloosheid, geen vertraging op omdat dan nog administratieve puntjes op de i gezet moeten worden,’ besluit Koen.

Personalization